BEOGRAD 2013.

 

 

U sklopu Noir Festivala koji je održan u svibnju 2012. godine, a ususret trećem izdanju ovog malog uspješnog festivala u beogradskoj galeriji O3ONE, 23. svibnja svečano je otvorena izložba “Double identity” akademskog umjetnika Saše Šekoranje.

Izložba noir fotografija ‘Double Identity’ Saše Šekoranje ekskluzivno snimljena za Noir Festival, nakon premijernog predstavljanja u zagrebačkom Muzeju arhitekture, gostovanja na Sarajevo Film Festivalu i Dubrovačkim ljetnim igrama, zatvara svoju turneju u Beogradu, odakle je produkcijski započela.

Svečanom otvorenju izložbe prisustvovali su glumci Aleksandar Srećković, Milena Pavlović, Iva Štrljić, slikar Saša Pančić te mnogi drugi.

Izložba fotografija ‘Double Identity’ svojevrsni je remake scena iz kultnih noir filmova. No, ovaj put u ulogama nezaboravnih noir filmskih likova i zvijezda zlatnog doba Hollywooda, ispred objektiva poznatog hrvatskog umjetnika Saše Šekoranje zasjale su brojne poznate glumačke zvijezde iz regije – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije. Svoje idole iz djetinjstva, nadahnjujući tako ujedno i nov život najvećim noir klasicima, utjelovili su najpoznatiji glumci i glumice iz regije.

Veliki interes publike i medija iz cijele regije koji je izložba ‘Double Identity’ izazvala već svojim premijernim predstavljanjem u Hrvatskoj potvrđuje mišljenje da je Saša Šekoranja potpuno uspio u svom naumu da u crno-bijelom svijetu oživi likove iz najvećih klasika film noira, pa i najvećih filmskih klasika svih vremena.

‘Danas je tehnologija otišla uistinu daleko. Snimiti fotografiju uistinu nije problem, ali želio sam jednu ovakvu priču, želio sam crno-bijele fotografije. Odrastao sam uz takve fotografije, pa iako je to vrijeme više period mojih roditelja i oni su bliži tim vremenima, dajem si slobodu da volim život prošlosti… Ovakva vrsta fotografiranja i izložbi nije nešto revolucionarno i neviđeno. A opet, svaka je izložba izazov, novo iskustvo i, na kraju krajeva, u projektu su sudjelovali glumci iz cijele regije. Drago mi je da su upravo glumci prepoznali priču, da su se rado odazvali i pokazali susretljivost u svakoj situaciji’, izjavio je o radu na izložbi Saša Šekoranja i dodao: ‘Meni je sve ovo bilo jedna velika igra, zanimljivo druženje koje mi je pružilo mnogo radosti i veselja. Sve ovo podsjetilo me je na dane kada smo se maskirali kao djeca. Čak mislim da smo tada bili mnogo ozbiljniji jer smo željeli zadiviti svoje prijatelje, roditelje, profesore, a ovdje smo maskirali druge i kroz jednu opuštenu priču dobili lijep i kvalitetan projekt. A to i očekujem od same izložbe, jedina želja mi je da se družim s dragim ljudima, da upoznam neke nove ljude, umjetnike, provedem ugodno vrijeme s ljudima s kojima sam sudjelovao u ovoj priči i uživam u još jednom dobro odrađenom projektu. U Beogradu smo započeli sa snimanjem, i ovdje završavamo!’

DOUBLE IDENTITY BEOGRAD 2013.

 • Izlozba_Double Idemnity_2
  Nebojsa Babic i Sasa Sekoranja
  Sasa Pancic i Sasa Sekoranja
  Sasa Sekoranja i Milena Pavlovic
  Sasa Sekoranja
 • Sasa Sekoranja_1
  Iva Strljic i Sasa Sekoranja
  Iva Strljic, Sasa Sekoranja
  Izlozba Double Idemnity_Beograd
  Izlozba_Double Idemnity_1