Mnogo je pješčanih plaža u hrvatskoj, evo popis najboljih

Iako Hrvatska ne obiluje sa mnogo pješčanih plaža ipak posjeduje one koje su zasigurno vrijedne spomena i koje treba posjetiti. Plaža Kostanj koja se nalazi na otoku Ugljanu je prelijepa pješčana plaža sa plitkim morem što je idealno za malu djecu i ne plivače. Ipak ako se odlučite posjetiti tu plažu i ostati cijeli dan osigurajte sebi hranu za taj dan jer na Kosanju nema dodatnih sadržaja. Tu možete uživati u miru i tišini, odmarati se u prekrasnoj borovoj šumi i sunčati na divnom pijesku. Plaža Ninska laguna se nalazi u povijesnom gradu Ninu.

Ona je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih plaza u ovom području. To je pješčana plaža sa koje imate pogled na planine i poznata pod imenom “kraljičina plaža”. Plava plaža se nalazi u jednom od najatraktivnijih mjesta na Jadranu, u Vodicama. Nagrađena je plavom zastavom sto je simbol kvalitete usluge i čistoće mora. Plaža je duga 4 kilometra i proteže se od hotela punta pa sve do mjesta Tribunj. Na ovoj plaži možete pronaći razne sadržaje u kojima čete sigurno uživati.

Plaža Bačvice je najpoznatije kupalište u Splitu i također posjeduje obilježje Plava zastava za kvaliteti usluge i čistoću mora. To je pješčana plaža sa betonskim pločama a ima i osiguran pristup za osobe sa invaliditetom. Posjeduje mnoge restorane, barove. Plaža Planjak – trinćel koja se nalazi na otoku Pagu u mjestu Stara Novalja. Na plaži se nalazi fini sitni pijesak, jako je lijepo uređena i ima lagani ulaz u more. Također posjeduje Plavu zastavu. Idealna je za djecu, posjeduje mnoge tobogane i dječja igrališta.

Rajska plaža koja je duga 2 kilometra i nalazi se na otoku Rabu. Nagrađena je sa Plavom zastavicom. To je pješčana plaža i jako je plitka sto je idealno za obitelji sa malom djecom. Posjeduje sportske centre i igrališta za tenis, nogomet, košarku, mini golf kao i mnoge vodene tobogane ako želite da se okušate u sportskim sportovima i aktivnostima.