Ručnici za bebe

Vaš mali princ ili princeza trebaju imati stvari, osobne, dostupne samo za bebu. To se prije svega odnosi na ručnik. Odrasli ne koriste dječji ručnik. To nije higijenski, kršenje ovog pravila za bebu može se pretvoriti u velike probleme.

Razlika između ručnika za bebe i za odrasle osobe

Ručnici za bebe razlikuju se od onih za odrasle ne samo bojom i slikom bubamara i crtanih likova po ručnicima. Oni su mekši, nježniji, ugodniji na dodir za djetetovo tijelo. Plišani frotirni ručnik s obje strane dječjeg ručnika ugodit će bebi, dobro će osušiti njegovu kožu nakon kupanja i izazvat će zahvalan osmijeh na dječjem licu.

Nekoliko bitnih detalja prilikom kupovine ručnika za bebe

Provjerite na ruci ili na obrazu kakav je ručnik, pelene, prsluci – sve bi trebalo biti nježno i ugodno na dodir. Ako je tkanina visokokvalitetna ona se ne drobi u rukama. Bojanje je ujednačeno, boja ujednačena, jasan uzorak. Slobodno prilikom kupovine pomirišite ručnik. Ako je miris dječjih stvari prirodan, svjež, bez parfema, sintetike ili uljne nečistoće, uzmite ga bez oklijevanja.

Neki od materijala za ručnike

Najbolji materijal za ručnik za bebe je pamučna obojena frotirna tkanina. Ovaj prirodni higroskopni materijal neće naštetiti bebinoj koži. Ponekad se za svilenost pamuku dodaju vlakna eukaliptusa. Takva tkanina je meka, ugodna na dodir, higroskopna, ne upija prašinu. Ali se brzo troši i kratkog je vijeka. Na tržištu ima dosta robe od bambusa, koja se deklarira kao prirodna. U stvari, to su umjetna celulozna vlakna. Meko je, nije elektrificirano, ali manje higroskopno od pamuka. Još jedan minus je što se dugo suši.

Moderni inovativni materijali, na primjer, mikrovlakana, mikromodal savršeno apsorbiraju vlagu poput spužve. Oni su otporniji na habanje, brzo se suše na zraku.

Veličina ručnika

Kupite dva velika i dva mala ručnik. U velikom čija je veličina 75×75, 80×80, 100×100 ili 120×120 cm. U potpunosti ćete zamotati svoju bebu nakon kupanja Mali, na primjer, 30×30 ili 30×50 cm, koristan je za brisanje lica i olovaka nakon pranja.

Potražite ručnike i ostalu opremu za bebe u Pčelici.